Eiropas izglītības pētniecības asociācijas/European Educational Research Association' (EERA) finansētā projekta "Kultūras mācīšanās, identitāte un Eiropas projekts: Latvijas perspektīva/ Cultural Learning, Identity and the European Project" ietvaros (2015.g.sept. - 2016.g.aug.) ir plānots organizēt vairākus pasākumus Latvijā.  

Darbības programma Seminārs 2016.gada 17.-18.martā Rīgā, Latvijā, Mākslas muzejā „Rīgas Birža”. Šajā seminārā paredzēts dalīties ar Latvijas pieredzi muzeju un augstskolu (akadēmiskās vides) sadarbībā kultūras mācīšanās procesā, kā arī analizēt Lielbritānijas, Beļģijas, Luksemburgas, Ungārijas, Dānijas un Spānijas universitāšu pieredzi sadarbībā ar kultūras mantojuma institūcijām, un izdiskutēta iespējamā turpmākās darbības stratēģija, kā labāk veicināt augstskolu un atmiņas institūciju sadarbību Latvijā. 2016.g. 22.-26.augustā Dublinā notiks Eiropas izglītības pētniecības asociācijas (EERA/ECER) konference, kur īpašā seminārā tiks prezentēti un diskutēti šī projekta rezultāti. ECER konference pulcē ap 3000 izglītības pētnieku no Eiropas un tajā tiek akumulētas jaunāko pētījumu idejas. 2016.g. rudens – seminārs Rīgā muzeoloģijas un muzejpedagoģijas studiju kursu docētājiem un kultūras mantojuma institūciju darbiniekiem, kurā viņi tiks iepazīstināti ar projekta rezultātiem, saņems projektā izstrādātos materiālus un piedalīsies diskusijā ar projekta dalībniekiem no Latvijas. Informācija par paredzamajiem rezultātiem, ko plānots sasniegt, īstenojot projektu
  1. Rīgā tiks noorganizēts starptautisks seminārs, kurā tiksies Eiropas eksperti kultūras mantojuma jautājumos, Latvijas muzeju darbinieki, ārzemju un Latvijas docētāji, doktoranti un jaunie pētnieki.
  2. Latvijas muzeju darbiniekiem, augstskolu docētājiem, doktorantiem un jaunajiem pētniekiem būs iespēja piedalīties diskusijā ar Eiropā pazīstamiem ekspertiem kultūras mantojuma izpētē un saņemt viņu konsultācijas.
  3. Eiropas līmeņa eksperti un ārvalstu doktoranti tiks iepazīstināti ar Latvijas pieredzi augstskolu un muzeju sadarbībā, kas veicinās Latvijas akadēmiskās vides un kultūras mantojuma institūciju atpazīstamību ārzemēs un iesaisti starptautiskos projektos.
  4. Tiks apzināta labā prakse un problēmas Latvijas akadēmiskās vides un kultūras mantojuma institūciju sadarbībā.
  5. Tiks veicināta diskusija par muzeoloģijas un muzejpedagoģijas studiju kursu docēšanu Latvijas augstskolās. Tiks apzināti šo kursu docētāji, tiks noorganizēta viņu tikšanās, kā arī viņi tiks nodrošināti ar projektā izstrādātajiem materiāliem.
  6. Sabiedrībā tiks veicināta diskusija par Eiropas vērtību integrēšanu sabiedrībā ar kultūras mantojuma un akadēmisko institūciju palīdzību.
Informācija par plānoto mērķauditoriju: Doktoranti (4) no Latvijas Universitātes un Kultūras Akadēmijas, kā arī doktoranti un jaunie pētnieki no Polijas, Turcijas, Čehijas un Spānijas. Dalībnieki no ārzemēm tika izvēlēti atlases kārtībā, atbilstoši Eiropas izglītības pētniecības asociācijas (EERA) mājas lapā sniegtajai informācijai. Dalībnieki no Latvijas tika izvēlēti, izvērtējot viņu pieredzi un promocijas pētījumu tēmas. Piezīme: Seminārā piedalās ne vairāk kā 30 cilvēku, lai visiem radītu iespēju izteikties diskusiju laikā. Ar projekta rezultātiem un materiāliem tiks iepazīstināti Latvijas augstskolu docētāji un kultūras mantojuma institūciju darbinieki. Lasīt vairāk par projektu      

Dalīties