Dr. Manuels Fernandezs. LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena. © Foto: Māris Greidāns

LU PPMF vadošais pētnieks un tikumiskās audzināšanas projekta “e-TAP+” vadītājs Dr. Manuels Fernandezs – viens no četriem īpašiem viesiem Latvijas starptautiskajā vadītāju konferencē “GLS Latvija”.

The Global Leadership Summit ir pasākums, kas ik gadu norisinās 123 valstīs, vairāk nekā 60 valodās. Katru gadu GLS visā pasaulē apmeklē ap 2,5 miljoniem cilvēku. Pasākuma mērķis ir pilnveidot dalībnieku Iīderības prasmes, lai īstenotu pozitīvas pārmaiņas jebkur, kur viņi atrodas, strādā, darbojas.

“Man ir prieks un gods, ka tieku aicināts dalīties ar savu pieredzi un domām šajā globālajā pasākumā par cieņpilnu attiecību veidošanu, personīgu izaugsmi un uz morālām vērtībām un tikumiem balstītu līderības stilu. Uzskatu, ka tas ir arī pagodinājums mūsu Universitātei un mūsu Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātei, kā arī pierādījums tam, ka darbu, ko veicam kopā ar savu komandu tikumiskās audzināšanas jomā, ir noderīgs un atzinīgi novērtēts ne tikai skolās un Latvijas izglītības sistēmā kopumā, bet arī rezonē ārpus tās gan uzņēmēju vidē, gan Latvijas sabiedrībā un arī ārpus Latvijas”, atzīst Manuels Fernandezs.

Tajā piedalīsies tādi starptautiski atzīti lektori kā Kreigs Grešels, Vanesas Van Edvardsa, Džonijs Teilors, Džons Eikafs, Stefānija Čanga, Dr. Heidija Granta, Džūda Smits, Kerijs Ņūhofs, Deb Liu un Ron Hovards. Kopā ar Manuelu Fernandezu, kā viesi no Latvijas, tiek aicināti arī Linda Olte (filma «Masas» režisore), Zane Daudziņa (Ph.D. Mūzikas, vizuālo mākslu un arhitektūras zinātnes nozarē), kā arī Gunita un Andris Lankas (uzņēmēji, «Valodu vēstniecība» un «Desol Training» vadītāji).

Starp tēmām, kas tiks apspriestas, ir attiecību veidošanās caur jautājumu uzdošanu, katra cilvēka unikālā potenciāla atrašana, iejūtība kā īpašība, ko izkopt labam vadītājam, tendences, kas traucē labai līderībai un autentiskums kā izaugsmes ceļš. Kā apzīmē Dr. Fernandezs, “šīs tēmas ir īpaši aktuālas, un mani iepriecina tas, ka tās ir cieši saistītas ar mūsu fakultātē īstenoto Maģistra studiju programmas “Izglītības zinātnes” studiju kursu “Dažādības līderība”, kurā studentiem tiek piedāvāta iespēja iedziļināties tādās tēmās, kā, piemēram - tikumiskās līderības principi, atbalstošā līderība, līderis un morālais raksturs, kā arī iekļaujošā līdera personības iezīmes”.

Latvijas vadītāju konference norisināsies 25. un 26. novembrī Ūnijas ielā 99, Rīgā.

Informācija sagatavota Latvijas Zinātnes padomes finansētā projekta “Digitālas mācību programmas efektivitātes izpēte jauniešu tikumiskajai audzināšanai Latvijas izglītības iestādēs (no 1. līdz 12. klasei)” nr. lzp-2021/1-0385 ietvaros.

Dalīties