2021. gada 29. martā Zoom platformā notika INTERREG projekta “Finansiālā ilgtspēja (Sustainability in finance) - SUFI” (www.sufi.fi) konsorcija kārtējā sanāksme, kuru ir organizējusi Haaga-Helia Lietišķo zinātņu universitāte (SuFi vadošais partneris). Šajā sanāksmē  piedalījās 13 pārstāvji no sešām projekta partneru institūcijām (t.i. Haaga-Helia Lietišķo zinātņu universitāte, Liepājas Valsts tehnikums, Tartu Profesionālās izglītības centrs, Latvijas Universitāte, Tartu Universitāte un Ālandu Lietišķo zinātņu universitāte), lai apkopotu un apspriestu 2. atskaites posma rezultātus, kas tika sasniegti pusgada laikā no 2020. gada 1. septembra līdz 2021. gada 28. februārim.

Konsorcija sanāksmi vadīja Jani Siirilä no Haaga-Helia Lietišķo zinātņu universitātes. Saara Latvala no Haaga-Helia iepazīstināja ar 2. atskaites posma progresa ziņojumu, kas tika sagatavots Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas 2014–2020 e-uzraudzības sistēmā (eMS). Saskaņā ar Jani Siirilä teikto, darba paketē “T1 - moduļu ideju ģenerēšana un dizains” tika sasniegti šādi rezultāti: SuFi kursa ideju ģenerēšanas process tika veicināts, organizējot divas darbnīcas un vairākas mazo grupu tikšanās, balstoties uz Fitech modeli un pielietojot ABC mācību dizaina rīkus Flinga matricā; tika izstrādāta operatīvā sistēma SuFi izpētei un attīstībai, identificējot katra SuFi kursa moduļa mācību rezultātus un galveno saturu; tika veikta tiešsaistes aptauja finanšu sektorā, pielietojot gan Google Forms, gan Webropol, kopumā iesaistot 221 respondentu. Harriet Bodö (Ālandu Lietišķo zinātņu universitāte) iepazīstināja ar SuFi aptaujas primārajiem datiem, kas tika savākti 2020. gada rudenī, izmantojot Google Forms, īpašu uzmanību pievēršot respondentu demogrāfiskajam profilam (piem., vecums, dzimums, izglītības līmenis, darba pieredze utt.), galvenajām finanšu ilgtspējas prasmēm un citiem būtiskiem aspektiem.

   

Jani Siirilä akcentēja, ka darba paketes “T2 - moduļu izstrāde un pilotēšana” ietvaros  katram modulim tika izveidots Moodle, nodrošinot piekļuvi visiem, kas piedalās plānošanā un / vai pasniegšanā. Saara Latvala informēja par aktivitātēm, kas tika īstenotas darba paketes “Komunikācija” ietvaros, savukārt, Hanna Arina informēja par SuFi finanšu jautājumiem.

Sanāksmes noslēgumā visiem bija iespēja sadarboties nelielās grupās (3–4 cilvēki), pielietojot tiešsaistes Padlet sienu, lai apspriestu SuFi projekta sasniegumus un izaicinājumus katrā darba paketē. Kopumā visi partneri pauda gandarījumu par SuFi projekta sasniegumiem un pozitīvi novērtēja projekta 2. atskaites posma aktivitātes un rezultātus.

 

Vēlam veiksmi SuFi konsorcijam 3. pārskata periodā no 2021. gada 1. marta līdz 2021. gada 31. augustam!

Ieva Margeviča-Grinberga (SuFi projekta vadītāja LU),

Tamāra Pīgozne (SuFi projekta administratīvā vadītāja un eksperte LU)

un Svetlana Surikova (SuFi projekta eksperte un atbildīgā par komunikāciju LU).

Par projektu:

Finansiālā ilgtspēja (Sustainability in Finance) - SuFi (Projekta mājaslapā)

Finansiālā ilgtspēja (Sustainability in Finance) - SuFi (Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas 2014-2020 datubāzē) 

Dalīties