2020. gada 16. novembrī Zoom platformā notika INTERREG Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas 2014.–2020. gadam ar saimniecisku darbību nesaistīta projekta “Finansiālā ilgtspēja (Sustainability in finance) - SUFI” (www.sufi.fi) konsorcija sanāksme, kuru ir organizējusi Haaga-Helia Lietišķo zinātņu universitāte (SuFi vadošais partneris). Šajā sanāksmē  piedalījās 17 pārstāvji no sešām projekta partneru institūcijām (Haaga-Helia Lietišķo zinātņu universitāte, Liepājas Valsts tehnikums, Tartu Profesionālās izglītības centrs, Latvijas Universitāte, Tartu Universitāte un Ālandu Lietišķo zinātņu universitāte).

Jāatgādina, ka SuFi projekta ietvaros ir plānots izstrādāt atvērtu tiešsaistes finanšu moduli uzņēmējdarbības jomā (15 ECTS kredītpunkti) profesionālajā izglītībā, tādēļ Haaga-Helia Lietišķo zinātņu universitātes docētāji uzstājās ar vairākām PowerPoint prezentācijām, lai rosinātu visus projekta partnerus aktīvāk iesaistīties SuFi moduļa ietvarstruktūras izstādes procesā:

(1) Ville Hanni un Mika Mustikainen iepazīstināja ar saviem priekšlikumiem par apakšmoduļa “Finansiālā ilgtspēja” struktūru, saturu un sasniedzamajiem studiju rezultātiem;

(2) Heli Lankinen iepazīstināja ar mācīšanās dizaina jēdzienu, dalījās savā izpratnē par tiešsaistes kursa izveides procesu, balstoties uz Fitech modeli, atgādināja par izglītības mērķu un studiju rezultātu definēšanu, pielietojot Blūma taksonomiju, kā arī sniedza vērtīgus padomus, kā atvieglot darbu MS Teams platformā;

 

(3) Jani Siirilä iepazīstināja  ar SuFi moduļa ietvarstruktūras uzmetumu un piedāvāja apspriešanai divu apakšmoduļu “Ilgtspējīga attīstība” un “Nākotnē nepieciešamās profesionālās kompetences” mērķus un sasniedzamos studiju rezultātus.

Līdz 11. decembrim visi partneri tika aicināti iesniegt savus priekšlikumus par apakšmoduļu saturu un sasniedzamajiem rezultātiem. 2021. gada 14. janvārī ir plānots organizēt SuFi projekta darba semināru, lai veicinātu ideju apmaiņu, detalizētāk apspriestu SuFi moduļa ietvarstruktūras izveidi un turpmākā darba plānošanu.

Latvijas Universitāti šajā projektā pārstāv Ieva Margeviča-Grinberga (projekta vadītāja), Tamāra Pīgozne (projekta administratīvā vadītāja un eksperte) un Svetlana Surikova (projekta eksperte un atbildīgā par komunikāciju).

Par projektu:

Finansiālā ilgtspēja (Sustainability in Finance) - SuFi (Projekta mājaslapā) 

Finansiālā ilgtspēja (Sustainability in Finance) - SuFi (Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas 2014-2020 datubāzē)

Dalīties