Ievirzes sanāksme parasti notiek projekta plānošanas noslēgumā, projekta konsorcijam gatavojoties uzsākt projekta īstenošanu ar mērķi nodrošināt informētību par projekta niansēm un savu lomu tajā. Tomēr projektos, kas ietver vairākas fāzes, ievirzes sanāksme var tikt organizēta arī jauna posma sākumā. 25. septembrī Zoom platformā ir notikusi INTERREG Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas 2014.–2020. gadam ar saimniecisku darbību nesaistīta projekta “Finansiālā ilgtspēja (Sustainability in finance) - SUFI” (www.sufi.fi) ievirzes sanāksme, kuru ir organizējusi Haaga-Helia Lietišķo zinātņu universitāte (SuFi vadošais partneris) projekta otrā posma sākumā, jo šajā svarīgajā posmā ir plānots (1) veikt aptauju, lai uzzinātu finanšu nozares nostāju attiecībā uz nākotnes prasmēm, kas būtu nepieciešamas biznesa absolventiem, īpaši biznesa izglītībā finanšu jomā, kā arī (2) izstrādāt pirmo uzmetumu atvērta tiešsaistes finanšu moduļa uzņēmējdarbības jomā profesionālajā izglītībā (15 ECTS kredītpunkti) izveidei.

Šajā ievirzes sanāksmē ir piedalījušies pārstāvji no sešām projekta partneru institūcijām (Haaga-Helia Lietišķo zinātņu universitāte, Liepājas Valsts tehnikums, Tartu Profesionālās izglītības centrs, Latvijas Universitāte, Tartu Universitāte un Ālandu Lietišķo zinātņu universitāte) un diviem asociētajiem partneriem (Ālandu Banka un Somijas Finanšu nozares asociācija).

Projekta vadītājs un ievirzes sanāksmes moderators Jani Siirilä (Haaga-Helia Lietišķo zinātņu universitāte) atklāja sanāksmi ar oficiālu uzrunu un aizraujošu iesildīšanās aktivitāti “Zoom Bingo”. Kristiina Siikala (Somijas Finanšu nozares asociācija) ir dalījusies pārdomās par tēmu “Ilgtspējība finanšu sektorā”, balstoties savas asociācijas pieredzē.

Harriet Bodö (Ālandu Lietišķo zinātņu universitāte) ir sniegusi informāciju par SuFi darba grupas darbības progresu saistībā ar konkrētiem priekšlikumiem SuFi aptaujas izstrādei. Saara Latvala (Haaga-Helia Lietišķo zinātņu universitāte) ir ziņojusi par jau paveikto SuFi komunikācijas aktivitāšu jomā, kā arī ir uzsākusi diskusiju par tēmu “Vai mums ir nepieciešama lielāka pamanāmība?”

Anna-Stina Wiklund (Ālandu Banka) ir piedalījusies SuFi ievirzes sanāksmē ar ļoti interesantu prezentāciju “Kā mazā banka var kaut ko mainīt?”, īpašu uzsvaru liekot uz labu praksi atbildīgu un ilgtspējīgu ieguldījumu jomā.

Jani Siirilä ierosinātā SuFi moduļa ideju radīšana tika organizēta trīs darba grupās, izmantojot Zoom sadalīšanās iespēju - mazo grupu istabas un pielietojot Padlet programmatūru (https://padlet.com/), lai dalītos idejās ar citiem, sniedzot atbildes uz šādiem jautājumiem: (1) Kas ir galvenais SuFi moduļa mācību rezultāts? (2) Kādam ir jābūt SuFi moduļa saturam? (3) Kādi ir galvenie SuFi moduļa pedagoģiskie riski un iespējas Moodle vidē? Ievirzes sanāksmes noslēgumā visiem dalībniekiem bija iespēja sniegt atgriezenisko saiti par sanāksmes organizēšanu un dalīties savās pārdomās un izjūtās ar citiem partneriem, aizpildot īsu Google anketu. Nākamo tiešsaistes sanāksmi ir plānots organizēt 2020. gada novembrī, lai apspriestu turpmākos projekta īstenošanas soļus.

Latvijas Universitāti šajā projektā pārstāv Ieva Margeviča-Grinberga (projekta vadītāja), Tamāra Pīgozne (projekta administratīvā vadītāja un eksperte) un Svetlana Surikova (projekta eksperte un atbildīgā par komunikāciju).

Par projektu:

Finansiālā ilgtspēja (Sustainability in Finance) - SuFi (Projekta mājaslapā) 

Finansiālā ilgtspēja (Sustainability in Finance) - SuFi (Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas 2014-2020 datubāzē)

Dalīties