2015. gada 15. oktobrī Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) rīkoja tematisko semināru „Iespējamie risinājumi priekšlaicīgi skolu pametušo jauniešu skaita samazināšanai un pieredze Erasmus+ programmas ietvaros”, kurā piedalījās arī Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (LU PPMF) profesore Irina Maslo un docentes Rasma Vīgante un Sanita Baranova.

  Profesore I. Maslo uzstājās ar ziņojumu par  ESF finansētā projekta pētījuma „Jaunu izaicinājumu un to risināšanas iespēju identificēšana un analīze, kas ietekmē pieaugušo (18-24 gadi) iesaistīšanos (atgriešanos) mūža mācīšanās procesā” rezultātiem, kurā norādīja gan uz izaicinājumiem, gan uz iespējām priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas prevencijai.
VIAA semināra (15.10.2015.) materiāli tagad pieejami arī internetā. Ikviens interesents tiek aicināts tos izmantot savā darbā, kā arī dalīties ar citiem kolēģiem, kam tie varētu noderēt.   2015. gada 31. jūlijā noslēdzās arī Rīgas un Leipcigas (Vācija) pilsētu pašvaldību, vairāku Rīgas un Leipcigas skolu, kā arī Leipcigas Universitātes un Latvijas Universitātes divu gadu partnerībā īstenotais Eiropas Savienības (ES) Mūžizglītības programmas Comenius apakšprogrammas aktivitātes Reģionālās partnerības” projekts „Veiksmīgas skolu darbības sekmēšana Leipcigā un Rīgā”/ „Schulerfolg sichern in Leipzig und Riga”. Šajā projektā no LU PPMF līdzdarbojās profesore Dr.paed. Aīda Krūze, asoc.profesore Dr.paed. Linda Daniela, docente Dr.paed. Sanita Baranova un lektore Dr.paed. Ilze Šūmane. Projekta rezultāti apkopoti un izdoti brošūrā latviešu valodā „Panākumu atslēga Leipcigas un Rīgas skolās: pieredze, idejas, vīzijas”, kas pieejama LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas bibliotēkā, kā arī elektorniski skatāma Leipcigas Universitātes projekta mājas lapā. 

Dalīties